Quinty Hersi

UITERSTE UIT MIJZELF HALEN

Als baby was Quinty altijd lekker actief, maar wel heel makkelijk. "Als klein kind had ik meer dan genoeg energie en was ik erg ondernemend." Dit resulteert in een behulpzame, vrolijke en creatieve jonge meid die precies weet wat ze wil!

"Vanaf mijn 3e zat ik op dansen en toen ik 4 jaar was ging ik natuurlijk ook op zwemles. Na het behalen van mijn zwemdiploma ben ik nog meer sporten gaan beoefenen, zoals turnen en tennis. Toen ik 7 was mocht ik eindelijk op schaatsen van mijn ouders." Quinty begon bij HCA met jeugdschaatsen. "Heel graag wilde ik op schaatsen omdat mijn moeder altijd al schaatstrainster was. Schaatsen vind ik heel erg leuk omdat je steeds wat sterker en sneller kunt worden."

Tot haar 11e heeft ze het schaatsen kunnen combineren met dansen. "Maar met al dat dansen werd alles wel een beetje veel. Vanaf mijn 12e ben ik toen gestopt met dansen om mij te kunnen focussen op het schaatsen." Als pupil A kwam ze terecht in de kanjergroep en als junior C in de C-selectie. Afgelopen jaar heeft Quinty doorgebracht bij de Baanselectie van Amsterdam. Nu is ze klaar om een nieuw avontuur te beginnen in Enschede bij TalentNED.

"Mijn sterke punten als schaatser zijn dat ik graag altijd het uiterste uit mezelf wil halen en ik al een goede basistechniek heb. Daarnaast gaat het sprinten heel goed, maar ook het allround vind ik leuk. Mijn ontwikkelpunten zijn dat ik technisch nog beter moet gaan rijden en meer kracht moet gaan ontwikkelen."

De droom van Quinty is om ooit op de Olympische Spelen een (gouden) medaille te halen. "Komend seizoen hoop ik al technische stappen te maken en daarnaast ook podiumplekken te behalen op het NK."

"De keuze voor TalentNED heb ik gemaakt omdat ik denk dat dit de beste stap is om het meeste en beste uit mezelf te halen. Het gevoel na het eerste gesprek was al gelijk goed. Ik denk dat hier de juiste begeleiding voor mij is. Ook heb ik nu niet zoveel reistijd voor school en trainingen."


Quinty Hersi

Personalia

Club
HCA
Vorig team
Baanselectie Amsterdam
Opgegroeid in
Almere
Geboortedatum
20-09-2007

Socials

Nieuws

Kalender

 • 31 mei - 4 juni

  Fietskamp Limburg

 • 12 juli - 26 juli

  1e Zomerkamp, zomerijs Inzell

 • 19 augustus - 30 augustus

  2e Zomerkamp, fietsen België

 • 12 december - 22 december

  Schaatskamp Inzell

VOLG Quinty Hersi OP INSTAGRAM

Team