Rosalie van Vliet

Rosalie van Vliet

UITHOUDINGSVERMOGEN

Stilzitten was als baby lastig voor Rosalie. Ze was een erg ondernemende baby en ging graag zelf dingen ontdekken. Als klein meisje stond ze al vroeg op de schaats en ging ze vaak met haar ouders mee die ook allebei schaatsten. “Toen ik 3 jaar oud was vroeg ik skeelers voor mijn verjaardag en ging ik het hele huis door op skeelers.” Na het behalen van haar zwemdiploma’s wilde Rosalie zo snel mogelijk op schaatsen. Op vijfjarige leeftijd is ze begonnen met schaatsen bij een echte schaatsvereniging. “Een paar jaar later ben ik ook wedstrijden gaan schaatsen op de Jaap Eden baan in Amsterdam.”

“Het leukste aan schaatsen vind ik de snelheid die je kan maken op het ijs. Schaatsen vind ik de mooiste sport, omdat ik elke dag bezig kan zijn met mijzelf verbeteren om harder te gaan.”

Op jonge leeftijd is Rosalie begonnen bij de Almeerse Schaats Vereniging op de Jaap Eden baan. “Hier heb ik leren schaatsen en een van mijn eerste wedstrijden gereden.” Als A-pupil kwam ze in de C-selectie van Amsterdam. Vanuit de C-selectie is ze doorgestroomd naar de baanselectie en afgelopen seizoen heeft ze de overstap naar Utrecht gemaakt. “In Utrecht schaatste ik bij Skate United en mocht ik meetrainen met het KNSB Talent Team Midden-Oost.” Via het KTT, onder leiding van Stefano Donagrandi, mocht Rosalie mee op trainingskampen van het KTT, waar ze veel heeft kunnen leren.

Een van de kwaliteiten van Rosalie in het schaatsen is dat ze een enorm uithoudingsvermogen heeft die haar goed van pas komt op de lange afstanden. “Aankomend seizoen hoop ik veel te leren op technisch vlak om een goede basis te leggen en uiteindelijk mijn droom waar te kunnen maken: een medaille halen op de Olympische Spelen.”

Voor aankomend seizoen zijn de doelen van Rosalie helder. Ze wil haar techniek verbeteren en zo veel persoonlijke records te rijden en nog sterker worden.

“Bij TalentNED heb ik de kans gekregen om met andere talenten samen te trainen en zodoende grote stappen te maken. Op deze manier kan ik mijzelf goed door ontwikkelen, mede door de goede faciliteiten die TalentNED mij kan bieden. Daarnaast is er de mogelijkheid om school en trainen te combineren met weinig reistijd, wat voor mij ideaal is.”

Rosalie van Vliet

Personalia

Club
ASV (Almeerse Schaatsvereniging)
Vorig team
Skate United
Opgegroeid in
Zeewolde
Geboortedatum
21-03-2006

Socials

Nieuws

Kalender

  • 12 juli - 26 juli

    1e Zomerkamp, zomerijs Inzell

  • 19 augustus - 30 augustus

    2e Zomerkamp, fietsen België

  • 12 december - 22 december

    Schaatskamp Inzell

VOLG Rosalie van Vliet OP INSTAGRAM

Team