Milan Ziemerink: "Het trainen op deze manier heb ik nog nooit ervaren"

Foto: Bert Speelman

 

Sinds begin dit jaar maakt Milan Ziemerink onderdeel uit van ons Offroad Cycling Team. In dit interview deelt hij zijn eerste ervaringen met TalentNED en hoe hij omgaat met de huidige Corona-crisis.

 

We zijn in januari 2020 begonnen met het Offroad Cycling Team waar jij deel van uitmaakt. Hoe bevalt het tot nu toe en wat zijn voor jou de belangrijkste veranderingen?

 

Om te beginnen is het natuurlijk een zeer mooie kans om de sport zoveel mogelijk als een professional te kunnen beoefenen. Dat bevalt mij zeer goed. De begeleiding die normaal gesproken (in verband met het corona-virus natuurlijk nu even niet) elke dag geboden wordt, ook tijdens de trainingen en wedstrijden, helpt mij om me op een positieve manier te kunnen ontwikkelen.

De grootste veranderingen zijn het verlaten van mijn ouderlijk huis en intern op Watersley (red. Sports & Talent Park in Sittard) wonen, maar ook het aantal trainingsuren, het aantal trainingen en de diversiteit in trainingen. Er zijn nu dagen dat we meerdere keren per dag trainen. Ook de krachttrainingen zijn nieuw voor mij. Het trainen op deze manier heb ik nog nooit ervaren. Het was, zeker in het begin, even wennen. Maar inmiddels ben ik er al aardig aan gewend.

 

TalentNED focust zich primair op de ontwikkeling van sporters. Wat heb je tot nu toe geleerd?

 

In de 3 maanden dat ik nu op Watersley woon, heb ik al een aantal dingen geleerd. Zo weet ik nu pas echt wat krachttraining precies inhoudt, hoe belangrijk voeding is voor een sporter, dat rusten tussen trainingen door echt nodig is en wat het specifieke doel en effect is van de verschillende trainingen.

 

Je bent 2½ week naar Spanje op trainingskamp geweest. Wat is jou het meest bijgebleven van die 2½ week?

 

We zijn begonnen met een wedstrijd. Na de wedstrijd hadden we nog 2 weken training voor de boeg. Elke dag hebben we nieuwe dingen geleerd. Tijdens trainingen kon het ook best gezellig zijn, maar als er hard en serieus getraind moest worden dan was iedereen gelijk weer gefocust. In het huis hing er altijd een gezellige sfeer en er werd samen gekookt voor een groep van 10 personen. Al met al vond ik het een geslaagde trainingsstage.

 

We hebben momenteel te kampen met de Corona-crisis. Hoe zorg je dat jij je in deze tijden toch blijft ontwikkelen?

 

Onze trainer, Olaf Noorbergen, is constant met onze trainingen bezig, ook op afstand. Via de mail ontvangen wij het trainingsschema en gelukkig kan hij op afstand onze trainingen analyseren. Op die wijze blijf ik op diverse en goede manieren, zowel op als naast de fiets, bezig. Zo kan ik mezelf toch blijven ontwikkelen.

 

Milan volgen op Instagram? Klik dan hier!

 

Lees ook