De TalentNED Academy is zeven talentvolle schaatsers rijker

nieuws van 19 mei 2023 / Schaatsen

TalentNED verwelkomt een zevental schaatsers. Mats Bendijk, Floris van Velsen, Isa Leroy, Lieke Hoogendoorn, Freek van der Ham, Pelle Bolsius en Sil van der Veen maken de stap naar Enschede, waar ze zich hopen te ontwikkelen tot sterke schaatsers én topsporters, om van daaruit de volgende stap in hun carrière te zetten. Vele schaatstalenten gingen hen al voor.

De TalentNED Academy is zeven talentvolle schaatsers rijker
De nieuwe schaatsploeg van TalentNED voor het seizoen 2023-2024.

Afgelopen seizoen (2022-2023) wisten maar liefst acht TalentNED-ers de stap te maken naar schaatsmekka Thialf, waaronder vier schaatsers naar één van de commerciële teams. Sijmen Egberts en Chloé Hoogendoorn vertrokken naar Jumbo-Visma Development Team en Jade Groenewoud en Stijn van de Bunt naar Team IKO.

Directeur van TalentNED Gerard Kemkers licht toe: “Na ons derde seizoen met jonge ambitieuze schaatsers zijn we wederom blij met de stap die deze acht TalentNED-ers hebben gemaakt. Iedereen is sporttechnisch op een mooie plek terecht gekomen en kunnen als neo-senior doorbouwen aan hun carrière.”

Kemkers vervolgd: “We zijn trots en verheugd om weer zeven nieuwe schaatsers te verwelkomen, waarvan de meesten eerstejaars A-junior zijn. Samen met de vijf schaatsers, die hun tweede jaar ingaan, hebben we voor het nieuwe seizoen 12 schaatsers. Deze zijn verdeeld over vier meisjes en acht jongens.”

De talenten die het schaatsteam van TalentNED komen versterken zijn: Mats Bendijk (17, Tytsjerk), Floris van Velsen (17, Colmschate), Isa Leroy (17, Lunteren), Lieke Hoogendoorn (17, Woubrugge), Freek van der Ham (18, Bennebroek), Pelle Bolsius (16, Amersfoort) en Sil van der Veen (17, Joure).

“Binnen ons team hebben we een mooie sporttechnische balans gevonden. Ze zullen net als andere jaren in de basis een allround programma gaan volgen. Daarbinnen zullen we differentiëren naar duur- en sprinttalent.”

Inmiddels zijn we met het team voor het seizoen 2023-2024 al weer drie trainingsprogramma’s onderweg en kan er geconcludeerd worden dat de groep al zeer snel naar elkaar toe is gegroeid is. Tevens is het merendeel al naar Enschede is verhuisd.

“Ik wens de instromers enorm veel succes en veel leerzame momenten bij TalentNED.”

Meer lezen over de TalentNED schaatsploeg? Klik dan hier!

Deel dit artikel op